Rauhallista joulua ja aiempaa taimenpitoisempaa uutta vuotta!

Taimen on Suomen laajimmin esiintyvä “tavallisin” uhanalainen vaelluskala. Iso osa taimensaaliista tulee tahattomasti sivusaaliina. Taimenta esiintyy laajalti myös istutettuna. Osa taimensaaliista on rasvaeväleikattuja istukkaita. Alamitan täyttäneitä istukkaita saa ottaa, paitsi rauhoitusaikaan tai mahdollisen kiintiön täytyttyä. Säädöksistä kannattaa ottaa selviää, ja noudattaa niitä.
 
On hyödyllistä saada kalastuksella tietää missä esiintyy taimenta, minkä kokoisia, luomuja vai istutettuja. Kalastajien saalishavainnot taimenten esiintymisestä on hyvin arvokasta taustatietoa taimenkantojen elvyttämisen suunnittelussa. Vastuullinen kalastus onkin hyvin olennainen työkalu taimentaimenkantojen elvyttämisessä. Taimeneen liittyvää kestävää kalastusta kannattaa edistää.
 
On tärkeää, että taimenia saaneet kalastajat osaavat toimia vastuullisesti, käsitellä vapautettavat alamittaiset ja luonnontaimenet riittävän hellävaroen. Mitä huomaavaisempaa ja kestävämpää taimenen kalastus on, sen paremmin taimenkannat elpyvät. Tietoisuuden ja tunnettavuuden edistäminen kulkee käsikädessä vastuullisuuden ja elvyttämisen kanssa. Tällaista meidän on tarkoituksena myös jatkossa edistää.
 
Taimenkartta toivottaa kaikille seuraajille, kumppaneille ja yhteistyötahoille rauhallista joulua ja aiempaa taimenpitoisempaa uutta vuotta!

Haku

Mitä tänään tutkittaisiin? Perehdy taimenen tilaan esimerkiksi seuraavien listauksien kautta:

Taimenkartta somessa