Monikonpuron taimenkannan poikastuotanto paranee

Monikonpurolla taimenten tämän kevään ensimmäiset pienpoikaset ovat lähteneet liikkeelle. Poikasia näkyi jo ainakin kuudella eri kutupesällä. Useimmilta soraikoilta poikaset löytyivät alle metrin päässä kutupesästä, ja kuuluvat ns etujoukkoihin. Olivat ilmeisesti tuoreeltaan kömpineet esiin. Poikasmäärät tulevat tämän viikon kuluessa huomattavasti kohenemaan kun isoin joukko lähtee liikkeelle. Vasta tämän jälkeen poikaset alkavat levittäytymään laajemmalle alueelle. Vasta reilun viikon kuluttua saadaan tarkempi kokonaiskäsitys soraikkojen toimivuudesta ja lisääntymisen onnistumisesta. Nyt nähdyt kalat ovat vasta ihan ensimmäisiä. Eilen nähtiin yhteensä 42 pienpoikasta, mikä on erittäin lupaava luku näin alkuvaiheessa nähdyiksi. Positiivinen trendi vaikuttaisi olevan samassa jatkoa.

Havaintoja poikasista tehtiin puron alaosilla Hatsinanpuistosta, keskivaiheen koskelta sekä Monikonpuron luonnonsuojelualueelta. Kuvassa Mikko Melasniemi tekee pienpoikaslaskentaa puron yläjuoksun luonnonsuojelualueella (kuva), jossa nähtiin myös merestä puroon kudulle noussut nahkiainen.

Haku

Mitä tänään tutkittaisiin? Perehdy taimenen tilaan esimerkiksi seuraavien listauksien kautta:

Taimenkartta somessa