Mankkaanpuro

Mankkaanpuro saa alkunsa Kilon alueelta, Turun mottoritien pohjoispuolelta, yhtyen Lukupuroon. Yhtymäkohdan alapuolella uomaa kutsutaan Gräsanojaksi, joka laskee mereen Haukilahden kohdalla.

Mankkaanpuroon on tehty taimenten mäti-istutuksia vuosian 2007-2012. Alueella on myös toteutettu talkookunnostuksia.  Kunnostukset on tehty Virhon, Espoon kaupungin ja kalastusalueen yhteistyönä.

Keväällä 2020 Mankkaanpurossa 15.6.2020 päivällä tehdyssä pienpoikaslaskennassa pieneltä koskialalta löytyi 10 taimenen tämän kevään luonnonpoikasta.  Iltalaskennoissa havaittujen poikasten määrät ovat yleensä merkittävästi suurempi. Vanhempia taimenia ei varsinaisesti laskettu, mutta niitä oli ehkä saman verran.

Kevään 2021 pienpoikaslaskentoja kerettiin toistaiseksi tekemään latvoilla. Siellä nähtiin 10 poikasta. Jotakuinkin samoissa. Mahdollisesti pientä parannusta, koska nämä poikaset katsottiin tänä keväänä vaikeissa valo-olosuhteissa, ja koska nyt katsottiin suhteessa aiemmassa vaiheessa. Nyt poikaset olivat vielä pienehköjä ja siksi hyviä piilottelemaan.  Oheisessa videossa näkyy astetta isompi ja pienempi poikanen. Isompi lienee merikalan kutemasta mätijyvästä, siinä missä pienempi saattaa olla paikallisen emon mätijyvästä.

Mankkaanpuro kartalla

Kerro ajatuksesi kohteesta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *